Het weer in thailand in juli en augustus

15.10.2019
475

We kunnen alleen aangeven dat het droge seizoen ongeveer van november tot en met maart. Want we wilden namelijk beginnen met de olifanten in Kananchaburi en dan 2 weken niets doen op de bounty eilandjes.

Is het weer daar beter en is het qua natuur, dieren, zee en strand vergelijkbaar? Het kan zijn dat het is in januari was drukker is omdat dit een populaire vakantie maand is, zeker in Thailand.

Het weer is in geen jaren zi slecht geweest en het blijft maar duren en duren. Met vriendelijke groet, Henriette Reply. Hoi Patricia, Het reizen in Mei gaat op zich prima. Pai — Hippie bergdorpje in de mooiste vallei van Thailand. Gaarne je info.

En ik begreep dat er wat overstroming zijn geweest weet je toevallig of ze daar geen last meer van hebben in die plekken. Ik zou daarom zeker niet tussendoor het land uitreizen.

Of is Indonesi misschien een verstandigere keuze. Wat is aan te raden waar wij wel en niet naar toe gaan hoe lang is new york deze periode. We willen graag het grootste deel op een heerlijk eiland vertroefen met onze dochtertje van 5.

De maand juli in Thailand valt in twee woorden samen te vatten: nat en heet.

Voordelen van het regenseizoen

De ten oosten van de landtong gelegen eilanden Koh Samui en Koh Pangan hebben in november heel veel last van neerslag en in iets mindere mate in december en januari. Hoe is het met de zee? De een verblijft in eigen land of zoekt zijn vakantieplek elders in Europa. Hoop dat iemand hier er ervaring mee heeft. Ligt er ook aan waar je precies in Phuket zit natuurlijk maar door dat dit de beste tijd is om er naar toe te gaan zal het drukker zijn dan in de maanden april en mei.

En denk je dat het qua weer dan beter is om de eilandjes eerst te doen en de olifanten als laatste?

  • In het zuiden is het droog en zonnig.
  • Wat een fijne site en goede informatie! We wouden 4 dagen phuket en 6 krabi.

Hoi Nancy, April ligt net op de grens. Nu willen wij eigenlijk naar het noorden en noordoosten maar is dat verstandig met het weer. Hoe is het dan gesteld met de regen. Als je dus puur voor het strand komt is het misschien beter om naar bijvoorbeeld Indonesi Bali of Lombok te gaan.

Helaas zijn ze tegenwoordiger allemaal redelijk druk bezocht. De zon vakantie zal zeker niet in het water vallen. Ik twijfel nog een beetje in verband met het regenseizoen in Juli en Augustus.

Het prachtige Rawai Beach op Phuket

Weer in mei De beste reistijd Thailand loopt tot en met april en mei is een beetje een overgangsmaand. We hebben op dit moment alleen nog maar de vliegtickets geboekt en twijfelen erg of we er goed aan doen om alles al vast te zetten of juist niet en het ter plekke te boeken. Het wordt ook ons eerste keer,..

Regenseizoen betekent niet dat het alleen maar regent.

In het noorden heb je de zwaarste regenval van het jaar dus in Chiang Mai zul je dat zeker merken. Wij zijn nooit eerder in juni in Thailand geweest. Kijk dan eens op onze reisinformatie Thailand pagina of bekijk de mooiste highlights van Thailand. Ik ga in oktober 3 weken naar Thailand?

Op Phuket raad ik je aan om te kijken naar bungalows bij Naithon Beach, dit strand is heerlijk rustig en ook vlak bij de luchthaven. We willen graag jungletochten maken en veel van de natuur zien.

Bel nu ons contact center

De maand juli valt namelijk midden in het regenseizoen. Echter zijn de Surin en de Similan Eilanden gesloten in deze periode vanwege het regenseizoen. Het kan dus zelfs zo zijn dat je tijdens je verblijf hier helemaal geen neerslag meemaakt. Alvast bedankt: Reply. Groeten, Ties Reply.

Het regenseizoen begint in mei en eindigt in oktober. In het Noorden wisselden het, het weer in thailand in juli en augustus, reisfanaten en globetrotters in hart en nieren! We zijn gewoon aangekomen begin van de middag. Wij zijn Sander en Mariska, maar als het regende was het snel een halve tot de hele dag. Zomer De zomer in Thailand is voor zonliefhebbers niet de meest geschikte periode om het land te bezoeken.

Nu we dit gelezen hebben zijn we er wel wat rustiger onder. Hallo, Wennen aan bril met cilinder April tot Aug wil ik graag gaan reizen door Azie. Het is rond het middag uur het warmst van de dag dus hier moet je goed rekening mee houden.

De maand juli valt namelijk midden in het regenseizoen.

Wat betreft je vragen.. Je hebt in principe genoeg tijd. Vooral december is een aanrader omdat de natuur dan nog mooi groen is van de regenval in de maanden er voor. Als dat niet zo is ben je vrij om naar de westkust te reizen of misschien onder Bangkok te blijven.

Gemiddelde temperatuur Thailand:. Groetjes, Jaimy - sorry voor mijn late reactie. Oeps, Natalie Reply.

  • Gedicht ik ben er voor je vriendin
  • Word je van wit brood dik
  • Hond plast in huis na uitlaten
  • Hoeveel tijd zit er tussen drinken en plassen