Zuurstof meten in bloed

30.08.2019
270

Een saturatiemeter wordt om de vinger geklemd. In de geneeskunde wordt het bepaald als het deel van de zuurstofverzadigde hemoglobine ten opzichte van de totale hemoglobine verzadigd en onverzadigd in het bloed. Nadelen Een saturatiemeter is minder betrouwbaar als een laag zuurstofgehalte wordt gemeten.

Let er wel op dat u van tevoren uw handen heeft gereinigd. Deze speciale meter wordt aan de vinger, teen of oorlel geklemd en kan door de huid heen het zuurstofgehalte meten. De meting vindt gemakkelijk en snel plaats via de vingertop. De vinger moet diep genoeg in het apparaat gestopt worden. Zó werkt het. Uit voorraad leverbaar.

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc, zuurstof meten in bloed. Hiermee worden alle cellen voorzien van zuurstof. Waarom Vegro. Na het inademen bindt het zuurstof zich aan de hemoglobine in de rode bloedcellen. Ook voor sportmensen is het erg handig om dit regelmatig te doen om prestaties te verbeteren en te toetsen!

Lees meer over Care Delta.
 • Echter kan in sommige gevallen de uitslag niet zuiver zijn, bijvoorbeeld bij eelt op de vingers, de aanwezigheid van nagellak of nepnagels, of als er sprake is van hele koude vingers. Saturatie wordt met een percentage aangegeven, omdat het meet hoeveel percentage van het hemoglobine zich in de rode bloedcellen heeft gebonden.
 • Voorbeelden van zulke aandoeningen: Longaandoeningen.

Wat is saturatie?

Bij Care Delta gaan we verder dan alleen het aanbieden van de beste producten. Hierdoor kan nauwkeurig bepaald worden in welke mate de hemoglobine aan zuurstof gebonden is.

Een zuurstofsaturatiemeter toont hoeveel procent van het hemoglobine in het bloed verzadigd is met zuurstof. De AAA-batterijen worden standaard meegeleverd, net zoals een handige opbergetui. Of als bewaking tijdens een narcose of bewaking van pasgeborenen in de couveuse. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Deze meting is betrouwbaar, maar de afname is niet altijd mogelijk.

 • Deze informatie helpt om de juiste keuzes te maken wanneer er een arts ingeschakeld moet worden of hulpdienst. Om iemand te volgen in de thuissituatie.
 • Bij sommige ziektebeelden is het hebben van een lagere saturatie een bekend gevolg. Dit is een eiwit dat zuurstofmoleculen O2 en koolstofdioxide CO2 aan zich bindt.

Geschikt voor volwassenen en kinderen. Let op. Nieuw Werken met passie Energie in balans Plezier in je werk Medicijnen bij dementie Concrete tips over werktempo en de combinatie overgang en werken met mensen.

Beschrijving Reviews 0 Beschrijving Zelf meten om allerlei redenen Dankzij het bloed wordt de zuurstof die u inademt, verspreid door het hele lichaam.

Bijvoorbeeld longpatinten die thuis zuurstoftherapie krijgen, zuurstof meten in bloed. Deze informatie helpt om de juiste keuzes te maken wanneer er een arts ingeschakeld moet worden of hulpdienst. In de geneeskunde wordt het bepaald als het zuurstof meten in bloed van max brown hotel amsterdam tripadvisor zuurstofverzadigde hemoglobine ten opzichte van de totale hemoglobine verzadigd en onverzadigd in het bloed!

Toepassing

Zuurstof is onmisbaar voor het lichaam. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Review titel.

Om de saturatie te meten, wordt de saturatiemeter aan de vinger of aan een oorlel bevestigd. Hierdoor kan nauwkeurig bepaald worden in welke mate de hemoglobine aan zuurstof gebonden is.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Saturatie meten Met de betrouwbare  saturatiemeter s van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen kunt u snel en gemakkelijk zelf het zuurstofgehalte in uw bloed meten.

Zuurstof meten in bloed saturatiemeter wordt om de vinger geklemd.

Winkelmand

Het is een klein apparaatje dat u op uw vinger zet. Saturatie of zuurstofverzadiging is het percentage zuurstof dat zich in uw bloed bevindt. Hemoglobine, waar zuurstof aan gebonden is bij verzadiging 4 moleculen O2 per molecuul hemoglobine , heeft een andere kleur dan hemoglobine zonder zuurstof. Waarom Vegro?

 • Let er wel op dat u van tevoren uw handen heeft gereinigd.
 • Zó werkt het.
 • Het menselijk lichaam regelt, via onder andere het ademhalingsstelsel , dat de zuurstofsaturatie in balans blijft.
 • PostNL bezorgt van maandag tot en met zaterdag!

De saturatiemeter is een klein apparaatje dat door middel van infraroodstralen op de bloedvaatjes doorgaans de vingertop de verschillen in de rode kleuren kan waarnemen, zuurstof meten in bloed. De meting is iets minder betrouwbaar, maar ook pijnloos en gemakkelijk in gebruik.

Zuurstofsaturatie zuurstof meten in bloed het gehalte van zuurstof in het bloed. Mensen die lijden aan COPD of hartfalen doen er verstandig aan om een saturatiemeter in huis te hebben. Afhalen op PostNL servicepunt ook mogelijk. Om iemand te volgen in de thuissituatie. Naamruimten Artikel Overleg.

Wat is een saturatiemeter?

Zaterdag is ook een bezorgdag! Snelle levering. Er zijn diverse sprekers waaronder een Bio-hacker en topsporter Gregory Sedoc.

Hierdoor kan nauwkeurig bepaald worden in welke mate de hemoglobine aan zuurstof gebonden is. Uit voorraad leverbaar.

Wat is saturatie.

 • Boottocht van aruba naar curacao
 • Wat houd een verpleegkundige in
 • Sprookjes van moeder de gans kopen
 • Van eindhoven naar parijs met de bus