Welke lens heb ik nodig voor portretfotografie

14.10.2019
361

Hoi Laura, Waarom zou ik de 50mm wensen? Daarnaast heb je een goede lens nodig die aan bepaalde eisen voldoet. Toon 18 36

Met deze vraag kun je dus het beste naar een fotozaak toe en vraag of ze je ze eventueel zelf mag testen. Ik heb een 50mm 1. Hallo Laura, proficiat met de bereikte mijlpaal! Ok Privacy policy. En met die kennis kun je je weer verder ontwikkelen en groeien! Meld je aan voor onze nieuwsbrief Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies.

Hi Henry, Leuk dat je een andere lens wil kopen. Close notification The website is in Dutch. In de reacties lees je dat ik niet de enige ben die fan is van deze lens. Cor Iliohan 2 februari om - Antwoorden. Karin Jongeneel-Hendriks 22 mei om - Antwoorden. Het gewicht van is wat meer dan bij andere portretlenzen.

  • Advies over portretfotografie.
  • Ook heeft de lens weer de SWM waardoor het scherpstellen volledig geruisloos en super snel is. Dit is ook te zien aan de lenzen die ze hebben uitgebracht.

Ook heeft de lens ene equivalent brandpuntsafstand van millimeter waardoor je toch op een redelijk grote afstand van je model moet staan. Voor een DSLR zijn er diverse lenzen beschikbaar, maar welke lens heb je nu juist nodig voor die ene foto? Ik wil dus graag een Nikon weer hebben. Hallo, allereerst proficiat met het behalen van dit resultaat.

De brandpuntsafstand is de afstand tussen de lens en je camerasensor als op het onderwerp is scherpgesteld. Een mm zoom- of 85mm prime-lens zal geweldig zijn waar je veel ruimte hebt om te werken, maar in iemands huis wil je waarschijnlijk zorgen voor een kortere brandpuntsafstand.

  • Wil je meer in beeld, dan moet je naar achteren lopen. Een lens met een vaste brandpuntsafstand wordt ook wel een prime lens genoemd.
  • Je bent op zoek naar een geschikte lens voor portretfotografie. Over het algemeen gebruiken portretfotografen echter een lens tussen de 50 en millimeter.

De beste brandpuntsafstand voor portretfotografie hangt van veel dingen af! Sigma 40mm F1. Uiteindelijk is de Samsung helaas een doodlopend spoor geworden.

Brenda Batstra-Weel 10 december om - Antwoorden. Maak een account aan.

Zoek naar meer tips

Neem contact op met de ondersteuningsafdeling Contact Us. Als een van de scherpste lenzen van Nikon is de beeldkwaliteit bijna niet te evenaren. De prijs is belangrijk. Door te investeren in een hoogwaardige lens krijg je meer waar voor je geld dan wanneer je je geld investeert in een nieuwe body.

Ja, dat is zeker waar. Deze lenzen hebben een hoge lichtsterkte in vergelijking met een zoomlens, welke lens heb ik nodig voor portretfotografie. Tips voor het maken van de mooiste foto. Binnen is een 50 mm lens veel geschikter dan de meeste andere lenzen van beginners en wel om 2 redenen:. Ik zou het helemaal geweldig vinden om deze lens te winnen al tijdje aan kijken voor een 50mm lens maar het komt er niet echt van omdat ik dan weer andere dingen moet hebben.

Zoeken naar producten Zoeken.

De juiste brandpuntsafstand kiezen

Moet ik misschien deze lens alleen gebruiken met mijn camera op statief? Weet jij wat ik verkeerd doe? Nou, dan is het eindelijk zover.

Om een beeld te geven: met een kortere brandpuntsafstand van bijvoorbeeld 24 mm zal het gezicht van het onderwerp er vertekend uitzien omdat de proporties anders uitvallen. William van den Elsen 1 juli om - Antwoorden.

Als ik buiten fotografeer moet je zo ver weg gaan staan wil ik alles op de foto krijgen, welke lens heb ik nodig voor portretfotografie. Daarom ook de titel van dit artikel. De brandpuntsafstand is de afstand tussen het midden van de lens en de plek waar inkomende lichtstralen bij elkaar komen. Ik heb dit artikel ongeveer een jaar geleden gelezen.

Laura 10 januari om - Antwoorden!

Brandpuntafstand

Dat leer je in de online fotografie cursus. Forgot your password? Delen is lief!

Ik ben er, ondanks zijn gewicht van gram, want je houdt hier in principe de balans voor twee mensen. Daarbij denk ik er over om er een macroconverter bij te bestellen al hoor ik daar wisselende ervaringen over.

Hierbij moet je natuurlijk wel opletten of de lens nog in goede staat is en dat de verkoper betrouwbaar is!

  • Leuke cadeaus om te vragen voor je verjaardag
  • Welke taal spreken ze in indonesie
  • Verleden tijd en tegenwoordige tijd door elkaar
  • One love manchester line up wiki